IRT 3000

vsebina

Kontejnerska kompresorska postaja OMEGA AIR – BOX

05.04.2022

Popolna rešitev za načrtovane in predvsem nenačrtovane omejitve potreb stisnjenega zraka.

Vsakodnevno se v podjetjih pojavlja vprašanje povečanja svoje proizvodnje in s tem povezano vprašanje zmogljivosti sistema stisnjenega zraka. Prav tako se z vgradnjo novih strojev redno pojavlja vprašanje zadoščanja obstoječega nivoja kakovosti stisnjenega zraka skladno z ISO 8573-1 (trdni delci-oljni delci-kondenzat).

Večje povpraševanje je običajno dobro za proizvodna podjetja, vendar pogosto povzroča izziv oziroma težavo povezano z zmogljivostjo proizvodnega obrata. Najbolj pogosta sta zagotavljanje ustrezne kapacitete stisnjenega zraka ter razpoložljivost prostora v kompresorski postaji za dodajanje novih naprav za povečanje sistema stisnjenega zraka.

Razvojni oddelek v družbi OMEGA AIR d.o.o. Ljubljana se v zadnjem obdobju prizadeva, da bi zadostili naraščajočemu povpraševanju po kompresorskih postajah v različnih aplikacijah. Z modularno kontejnersko izvedbo OMEGA AIR - BOX dosegamo naslednje prednosti:

Prilagodljivost:

• Naprave kompresorske postaje imajo prilagodljivo konfiguracijo (moč, sušenje, filtracija, hlajenje/ogrevanje)
• Modularna kontejnerska izvedba za širok spekter zmogljivosti in zahtev

»Plug & Play«:

• Preprosto priključitev na električno omrežje in razvod stisnjenega zrak

vestec2

Možnost kombiniranja-nadgradnje:

• Povezljivost delovanja z obstoječim sistemom v tovarni
• Nadgradnja proizvodnje ostalih plinov N₂ in O₂

Kompaktno kontejnersko kompresorsko postajo OMEGA AIR - BOX je mogoče uporabiti za dolgoročno ali začasno oskrbo s kakovostnim stisnjenim zrakom, prilagojeno zahtevam uporabnika za vse proizvodne panoge.

Izbira popolne kontejnerske kompresorske postaje OMEGA AIR-BOX

Na osnovi vašega obstoječega sistema in zahtev povečanja sistema stisnjenega zraka, vam bodo strokovnjaki OMEGA AIR pomagali s svetovanjem konfigurirati kompresorsko postajo »Plug&Play« s kakovostnimi in preizkušenimi napravami.

Oddelek Industrijski inženiring izdela projektno zasnovo v kontejnerjih velikosti 10ft, 20ft, 40ft, ali v modularni razširjeni izvedbi v primeru večjih sistemov. Kontejnerska kompresorska postaja je certificirana skladno s CE kot celota, vključno z vgrajenimi napravami in električnimi ter strojnimi inštalacijami. Tovrsten modularni princip vam zagotavlja veliko prilagodljivost tako za vaše zahteve po kapaciteti in kakovosti stisnjenega zraka, kot tudi za samo arhitekturo k proizvodnemu obratu.

O-GEN 44 - container - without roof and side panel_1

Kontejnersko kompresorsko postajo OMEGA AIR - BOX lahko opremite z enim ali večjim številom vijačnih kompresorjev, z možnostjo izbire za energetsko učinkovitost sistema (kompresorji s fiksno hitrostjo SD 7,5-250 kW ali frekvenčno krmiljeni kompresorji SD 7,5-250 VS).

S pomočjo selekcijskega programa AIRSYS določimo obseg naprav za pripravo stisnjenega zraka natančno določeno vašim zahtevam skladno z ISO 8573-1. Tukaj izbiramo med različnimi OMEGA AIR sušilniki, mikrofiltri, tlačnimi posodami, odvajalci kondenzata, separatorji olje/voda in ostalo dodatno opremo.

Nadzor delovanja in vizualizacijo kontejnerske kompresorske postaje OMEGA AIR - BOX spremljamo z vgrajenimi merilniki stisnjenega zraka serije OS s spremljanjem in zajemanjem posameznih parametrov: pretok, tlak, točka rosišča in poraba energije z uporabo merilnikov moči na kompresorjih. Poleg tega lahko z vgradnjo centralnega krmilnika dostopate z oddaljenega mesta in vplivate ter nadzorujete delovanje vaše kontejnerske kompresorske postaje OMEGA AIR - BOX.

V kontejnerskih kompresorskih postajah OMEGA AIR - BOX je vgrajena preizkušena in kakovostna oprema iz proizvodnega programa OMEGA AIR z ustreznimi certifikati za različne trge.

Osnovni kontejnerji 10ft, 20ft in 40ft so zasnovani za vse vremenske pogoje, opremljeni s funkcijskim prezračevalnim sistemom, ogrevanjem in razsvetljavo. Konstrukcijsko so zasnovani za modularno nadgradnjo.

Omega air

OMEGA AIR - BOX je prilagojen tudi s številno opcijsko opremo:

• Različni plini O₂ in N₂ (OMEGA AIR GAS BOX)
• Različna procesna filtracija • Prilagojeno krmiljenje in nadzorni sistem
• Posebna izolacija in prezračevalni sistem za delovanje v ekstremnih pogojih do -40 °C
• Požarni alarm • Nerjaveči cevovodi • Različne protikorozijske zaščite in RAL

www.omega-air.si

ar©tur 2021