IRT 3000

vsebina

Hermeticool sistemi za hlajenje, ki varčujejo z energijo

06.04.2022

Hladilni sistemi gwk hermeticool izkoriščajo tako razliko med dnevnimi in nočnimi temperaturami kot tudi razlike temperatur v različnih letnih časih s ciljem zagotavljanja hladilne vode za proizvodne obrate na stroškovno učinkovit način. V teh sistemih se obratovanje hladilnikov vode zmanjša na minimum, s čimer se privarčuje energija.

Krmiljenje motorjev gwk

S pomočjo novega krmiljenja motorjev gwk se dejanska poraba energije ventilatorjev kontinuirano spremlja in prilagaja zahtevanim kapacitetam hlajenja na način uravnavanja hitrosti vrtenja ventilatorjev. Novi visoko učinkoviti motorji skupaj s konvencionalno tehnologijo lahko delujejo z zelo majhnimi vrtilnimi hitrostmi in v kombinaciji z opcijskim znižanjem temperature preko noči močno pripomorejo tudi k znižanju hrupa v okolici. Individualni delovni parametri vsakega posameznega motorja se lahko shranijo in v primeru morebitne zamenjave motorja prikličejo za novo nameščeni motor. S pomočjo prikaza različnih vrst vgradnje gwk predstavlja, kako je mogoče zmanjšati stroške dela vse do 85 % v primerjavi s klasičnim hladilnim sistemom.

Enote hermeticool je mogoče uporabiti povsod, kjer so temperature hladilne vode za 5K pod temperaturo okoliškega zraka. Naloga sistema hermeticool je transport segrete vode do zunanjega hladilnika s suhim zrakom, kjer se toplota prenaša v okoliški zrak s pomočjo neposredne izmenjave toplote.

Brez glikola in toplotnega izmenjevalnika

Običajni hladilniki morajo biti napolnjeni in delovati z mešanico vode in glikola, da preprečimo zaledenitev v primeru zastoja pozimi. Da bi se izognili kontaminaciji porabnikov z glikolom in s tem omejili izmenjavo toplote, je treba toplotni izmenjevalnik namestiti v ločenih krogih. To ni potrebno pri uporabi enot gwk hermeticool, ki delujejo brez glikola vse leto. Konstrukcijski detajli in integriran varnostni sistem preprečujejo zamrzovanje tudi brez dodatnega ogrevanja.

kuehlanlage_hermeticool

anwendung_hermeticool_03-1588201a

Hlajenje s suhim zrakom z uporabo hermeticool hybrid

gwk-freecooler je energetsko učinkovit hladilni sistem, ki zavzame zelo malo prostora. hermeticool hybrid, ki se pogosto imenuje adiabatni freecooler, je zaprt hladilni sistem. Položaj enote je običajno na strehi proizvodne hale. Pri nizkih temperaturah je sistem hermeticool najbolj učinkovit. Integrirana hibridna funkcija omogoča tudi zanesljivo delovanje pri višjih dnevnih temperaturah. Brez glikola, brez toplotnega izmenjevalnika

• Novo krmiljenje motorjev gwk

• Učinkovit na zelo majhnem prostoru

anwendung_hermeticool_02-9c978498

* gwk Gesellschaft Wärme Kältetechnik mbH, dobavitelj sistemov za hlajenje, nadzor temperature in obdelave vode za industrijo predelave plastike, se zdaj imenuje technotrans solutions GmbH.

www.nomis.hr

ar©tur 2021