IRT 3000

vsebina

Podjetje HMS predstavlja komunikacijske rešitve za sisteme shranjevanja akumulatorske energije

14.04.2022

Podjetje HMS Networks predstavlja več komunikacijskih rešitev za trg akumulatorjev, ki se hitro razvija. Sistemi shranjevanja akumulatorske energije (BESS) zahtevajo komunikacijske zmogljivosti za vzpostavitev povezave med akumulatorji in zunanjimi komponentami, komunikacijo z električnim omrežjem, oddaljen nadzor sistemov in druga opravila.

53078_01_HMS Communication solutions for BESS

Sistemi BESS bodo morda ključni dejavnik pri odpravljanju energetske krize in zagotavljanju trajnostnejšega sveta. Ker zeleni energetski viri, kot sta vetrna in sončna energija, niso vedno na voljo, veliki akumulatorski parki omogočajo shranjevanje energije za poznejšo uporabo v obdobju z manj sončnimi žarki ali vetrne energije.

Sistemi BESS zahtevajo komunikacijo
Sisteme BESS sestavljajo akumulatorske celice, združene v akumulatorske pakete, ki jih je nato mogoče vgraditi v ohišja. Te pa v akumulatorske parke, ki se lahko raztezajo na površini več nogometnih igrišč. Sistemi lahko uporabljajo nove ali reciklirane akumulatorje ter združujejo številne različne komponente. Toda ti obsežni akumulatorski parki za delovanje potrebujejo številne komunikacijske zmogljivosti. Podjetje HMS predstavlja celosten paket komunikacijskih rešitev, ustvarjenih za to področje uporabe.

Preprečevanje napak in povezovanje naprav, ki uporabljajo vodila CAN, v omrežja
Ker je avtomobilska industrija vodilno gonilo trga akumulatorjev, je vodilo CAN izbrani komunikacijski standard v številnih sistemih. Podjetje HMS nudi številne komunikacijske rešitve pod okriljem znamke Ixxat – za povezovanje z računalniki, uporabo omrežij, razširitev linij, galvansko izolacijo ipd.

Pri uporabi omrežij ključno vlogo igra zaščita komponent – pred zunanjimi viri (npr. udari strel) in pred sistemskimi težavami (šum pri napajanju iz omrežja/akumulatorja). Zaščita naprav je ključna, če želite preprečiti škodo.

53078_02_Error prevention and networking of CAN-based devices Izdelki Ixxat podjetja HMS za omrežja, ki uporabljajo vodila CAN, in zaščito naprav.

Omrežni prehodi
Sistemi BESS na enem primeru uporabe pogosto združujejo številne različne komponente opreme iz različnih panog – akumulatorji, sistemi za upravljanje akumulatorjev, krmilniki PLK, naprave za zaznavanje požara ali klimatske naprave. Pri združevanju komponent različne opreme je med seboj treba povezati različne protokole in omrežne standarde. CAN, Modbus, BACnet, KNX in druge protokole je mogoče preprosto povezati prek pametnih prehodov podjetja HMS, ki podpirajo izmenjavo vseh pomembnih podatkov in obenem omogočajo osrednji nadzor.

Poleg tega lahko ti prehodi izbirno filtrirajo, preslikavajo in po potrebi urejajo podatke za zagotavljanje čim boljšega prenosa podatkov.

53078_03_HMS Networking GatewaysOmrežni prehodi podjetja HMS so primeri za uporabo v sistemih BESS.

Povezljivost v oblaku/SCADA in oddaljeni dostop
Če se želite povezati z rešitvami v oblaku ali sistemi SCADA, prav tako potrebujete pametna omrežja. Povezavo je mogoče vzpostaviti s prehodi SG (pametno omrežje) podjetja HMS, ki podpirajo energetske in industrijske protokole področnih vodil ter protokole, zahtevane za povezljivost z oblakom.

Prehodi SG prek rešitve i4SCADA® podjetja WEBfactory®, ki je v lasti podjetja HMS, omogočajo nadzor z enega mesta in oddaljen dostop za preventivno vzdrževanje, zapisovanje v dnevnike ali ponazoritev podatkov. Prehodi SG prav tako podpirajo zmogljive funkcije na področju kibernetske varnosti, kot so požarni zid, OpenVPN®, šifriranje TLS in upravljanje uporabnikov. Ti varnostni ukrepi so nepogrešljivi pri zaščiti pred kibernetskimi napadi.

53078_04_Cloud and SCADA connectivity and remote accessPrehodi SG podjetja Ixxat® omogočajo komunikacijo med energetskimi in industrijskimi protokoli, rešitev i4SCADA podjetja pa omogoča ponazoritve podatkov po meri.

»Priča smo vse večjim potrebam po komunikacijskih rešitvah v sistemih BESS, saj družba kot celota vse bolj stremimo k uporabi trajnostnih energetskih virov, kot sta vetrna in sončna energija,« je povedal Alexander Hess, generalni direktor poslovne enote Ixxat podjetja HMS. »Sistemi BESS za delovanje potrebujejo komunikacijo, podjetje HMS pa ponuja številne različne industrijske rešitve na področju komunikacije, s katerimi boste odpravili komunikacijske težave v teh sistemih.«

Več informacij na to temo izveste v pogovoru HMS TechTalk

Več informacij o komunikaciji za sisteme BESShttp://www.ixxat.com/bess

ar©tur 2021