IRT 3000

vsebina

Varnostni sistem za pozicioniranje s črtno kodo

19.04.2022

Varnostni sistem za pozicioniranje s črtno kodo – FBPS podjetja Leuze, vam omogoča natančno in hitro določanje položaja že z enim samim senzorjem! Ker je certificiran za najvišjo raven varnosti (PL e), z njim enostavno izvajate varnostne funkcije ob bistvenem prihranku časa in truda za montažo in servisiranje.

Pozicionirajte varno in hitro

Varnostni sistem za pozicioniranje s črtno kodo FBPS (angl. Safe Barcode Positioning System) podjetja Leuze je prvi senzor za pozicioniranje na svetu, ki za varno določanje pozicije uporablja branje črtne kode. Za izpolnitev zahtev, ki jih določajo standardi za varnost naprav, zadostuje že en sam senzor. V enoto za obdelavo varnostnih signalov (npr. varnostni del pogona) ga povežete preko dveh SSI vodil in z njim dosežete tudi najvišji nivo varnosti “e” (tj. Performance Level PL e).

Posledično vam ta varnostni sistem za pozicioniranje omogoča izjemno enostavno izvajanje varnostnih funkcij ter bistveno zmanjša čas in trud vložen v njegovo namestitev in servisiranje.

Tipteh

Preverite prednosti sistema za pozicioniranje

 • Tipteh1Zanesljivo delovanje s hkratnim branjem več kod pri vsakem skeniranju
 • Varno pozicioniranje do nivoja varnosti PL e z enim samim senzorjem
 • Izjemno enostavno izvajanje varnostnih funkcij
 • Primernost za prostorsko omejene aplikacije in enostavna vgradnja
 • Kratek odzivni čas (10 ms)
 • Izjemno robusten, mehansko- in UV odporen trak za črtno kodo
 • Enostavna montaža in integracija zaradi širokega delovnega območja (razdalja branja od 50 mm do 170 mm) in domišljenega koncepta pritrditve

Uporabite sistem za pozicioniranje v regalnih skladiščih

Tipteh2Ena od številnih možnosti uporabe sistema za pozicioniranje FBPS je varno zaznavanje položaja v visoko regalnih skladiščih, kjer uporabljajo žerjave zlagalnike (angl. stacker cranes). Da zagotovite neprekinjen nadzor varnega položaja in hitrosti med npr. vzdrževanjem ali upravljanjem žerjava, nujno potrebujete natančno in hitro pozicioniranje.

Če poznate potencialne nevarnosti in zahtevano raven varnosti v skladišču, lahko FBPS izkoristite za varno zaznavanje položaja z eno samo napravo. Ta sistem za pozicioniranje s črtno kodo namreč izpolnjuje najvišje zahteve za varnost naprav in poskrbi, da je izvajanje varnostnih funkcij še posebej preprosto.

Spoznajte sistem za pozicioniranje FBPS

 • Pozicionirajte do najvišjega nivoja varnosti z le enim senzorjem

Tipteh3FBPS vam omogoča hitro in varno zaznavanje položaja že z enim samim senzorjem. Senzor je povezan v enoto za obdelavo varnostnih signalov (npr. varnostni del pogona) preko dveh SSI vodil. Poleg tega sistem že izpolnjuje zahteve za PL e/SIL 3, ki jih določajo standardi za varnost naprav. Posledično varnostne funkcije izvajate izjemno enostavno ter za montažo in servisiranje porabite bistveno manj časa in truda.

 • Zaznajte hitre pomike

Tipteh4FBPS je idealna izbira za pozicioniranje v hitrih, dinamičnih aplikacijah, npr. v visoko regalnih skladiščih. To je možno na račun izjemno kratkega odzivnega časa senzorja (10 ms), ki omogoča optimizacijo hitrostnih krivulj in izjemno vodljivost vaših pogonov.

 

 

 • Zagotovite zanesljivo delovanje

Tipteh5Sistem FBPS je zelo zanesljiv, saj senzor pri vsakem skeniranju prebere več kod, s pomočjo katerih določi natančno pozicijo. Ker skeniranje poteka diagonalno, je vsaka koda prebrana na različnem mestu. To prepreči napake pri branju, ki bi lahko nastale zaradi umazanije ali lokalnih poškodb traku.

K zanesljivosti prispeva tudi samolepilni plastični trak s črtno kodo, ki je optimiziran za uporabo v industrijskem okolju. Odporen je na UV-žarke in mehansko izredno vzdržljiv, kode pa so lahko berljive in še poenostavijo rokovanje.

 • Pritrdite FBPS hitro in natančno

Tipteh6Domišljen koncept pritrditve sistema FBPS z mehanizmom za hitro menjavo, vam zagotavlja izjemno preprosto montažo. Senzor je na nosilec pritrjen samo z enim, lahko dostopnim vijakom. S tem prihranite veliko časa pri montaži in zagotovite hitro menjavo pri servisu.

Široko delovno območje sistema za pozicioniranje (razdalja branja 50–170 mm) vam močno olajša njegovo integracijo v obstoječe sisteme.

Virwww.tipteh.com/si

 

ar©tur 2021