IRT 3000

vsebina

Visoko natančna vodila

20.04.2022

Za natančno, tiho in dinamično linearno premikanje so vodila s tekalnimi kolesci nepogrešljiva. Za posebne primere uporabe je podjetje Elesa+Ganter svoj modularni sistem zdaj preneslo na plemenito jeklo.

Elesa Ganter

Na novo se jim pridružuje izvedba iz plemenitega jekla v obeh najpomembnejših višinah tirnic: 30 in 45 milimetrov. Te tirnice so sestavljene iz posameznih komponent, ki so natančno prilagojene druga na drugo: iz tirnic GN 2492, ujemajočih se valjčnih drsnikov GN 2494 ter posebej dobavljivih čistilnih strgalnikov iz TPU in posameznih kolesc s tremi različnimi vrstami izvrtin. Tirnica, izdelana po postopku valjanja, je izjemno stabilna, vgraditi pa jo je mogoče v skladu z običajno predlogo za vrtanje – in to do dolžine tirnice 2480 milimetrov. Kompaktni valjčni drsniki varno drsijo v tirnici v obliki črke C, prek srednjega kolesca pa je mogoče nastaviti navpično zračnost, tako kot je običajno pri izdelkih Elesa+Ganter. Kroglični ležaji kolesc so zatesnjeni, trajno podmazani in skladni z zahtevami FDA (kar lahko prepoznate po modrih tesnilih). Zato je ta vodila s tekalnimi kolesci mogoče uporabljati tudi v korozivnih okoljih in tudi tam, kjer se je treba držati strogih higienskih zahtev.

Prav tako lahko individualno vgradite vodila s tekalnimi kolesci serije GN 2422. Tirnice GN 2422 v obliki črke C so na voljo v štirih višinah, izdelane pa so iz neupogljivega, pocinkanega, kaljenega in brušenega jekla. Ujemajoči se valjčni drsniki GN 2424 so na voljo v treh izvedbah z nastavljivim srednjim kolescem, pri čemer so vsa kolesca in strgalniki na voljo posamezno. Strgalniki, ki so nameščeni na valjčnih drsnikih, pri vsakem premiku odstranjujejo umazanijo iz tirnic in tako ohranjajo gibljivost.

Poleg teh vodil s tekalnimi kolesci, ki so zelo odporna, ima Elesa+Ganter seveda v ponudbi tudi preprostejše različice, ki zadostujejo za standardno uporabo. GN 1490 je na voljo v dveh višinah kot celoten komplet iz tirnice in vodila – iz pocinkanega ali plemenitega jekla. Zaradi rahlo večje dimenzije kolesc tečejo vozički v C-profilih brez prostega hoda, gladko in natančno. K temu pripomorejo tudi trajno podmazani in protiprašno zatesnjeni ležaji.

S temi tremi serijami nudi Elesa+Ganter rešitve, prilagojene za vse zahteve glede kakovosti in stroškov.

Več informacij je na voljo na: elesa-ganter.si

ar©tur 2021