IRT 3000

vsebina

Elektroliza in anaerobna razgradnja

18.05.2022

Omega Air je eden izmed zadnjih neodvisnih evropskih proizvajalcev opreme za filtracijo zraka in plinov. Neodvisnost ter naš razvojni oddelek skupaj s proizvodnimi zmogljivostmi nam omogočata, da smo prisotni na različnih trgih ter se lahko lotevamo različnih projektov.

Tokrat se bomo osredotočili na predstavitev naše rešitve za trga, ki v sta v zadnjem času precej aktualna: elektroliza (proizvodnja vodika kot energetskega vektorja) in bioplin (naprave za anaerobno razgradnjo). Poleg ciklonskih separatorjev, filtrov, stolpov z aktivnim ogljem (za odstranjevanje oljne pare) in tlačnih posod lahko Omega Air nudi tudi različne rešitve za sušenje, kot lahko vidite spodaj.

Omega air


H2 – Adsorpcijski sušilniki vodika 
Ko enkrat proizvedete vodik, ga morate stisniti, da ga lahko shranite. Toda za to stopnjo stiskanja potrebujete izjemno suh plin, s točko rosišča do -60 °C. Takrat se uporablja naša serija H2-DRY, da zagotovimo pravo kakovost vodika v vaš proces.

CH4 – Adsorpcijski sušilniki metana 
S kogeneracijo, toploto iz proizvodnje ali s kakšno drugo vrsto energije, lahko bioplinarne zagotavljajo tudi metan ali BIO-metan za namene mobilnosti. Tudi tukaj postopek zahteva, da se plin stisne. Zato mora biti izjemno suh in to lahko dosežete z našo serijo CH4-DRY.

CO2 – Sušilniki ogljikovega dioksida
CO2 boste našli kot stranski produkt številnih procesov. To velja tudi za bioplinarne, kjer se zaradi finančnih in okoljskih razlogov vse bolj zajema in uporablja naprej. Ne glede na to, ali ga morate nato utekočiniti ali shraniti v steklenice, ga boste vedno morali osušiti do zelo nizkega tlaka rosišča. To pa lahko storite z našo serijo CO2-DRY.

O2 – Postaja za proizvodnjo kisika 
Za zaščito plinskih motorjev pred vodikovim sulfidom (H2S) in podaljšanje življenjske dobe kogeneracijskih enot, je ena izmed najbolj priljubljenih tehnik za odstranjevanje H2S vbrizgavanje plinastega kisika v bioplinski fermentor, kjer bo oksidiral vodikov sulfid. Tukaj lahko predlagamo popolne in za uporabo pripravljene pakete, ki nenehno zagotavljajo čisti kisik.

Za več podrobnosti nas kontaktirajte in poslali vam bomo nov katalog - obdelava plina.

PRENESITE BROŠURO - ELEKTROLIZA IN ANAEROBNA RAZGRADNJA

Vir: www.omega-air.si

ar©tur 2021