IRT 3000

vsebina

Epson 80 let poslovanja obeležil z odprtjem muzeja Epson Museum Suwa

20.05.2022

Na ogled je tudi namenska spletna stran s poudarkom na zgodovinskih dosežkih podjetja in njegovi poslovni filozofiji.

epson 1

Korporacija Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, “Epson”) praznuje svojo 80. obletnico poslovanja. Ob tej priložnosti je odprla muzej Epson Museum na sedežu podjetja v mestu Suwa v perfekturi Nagano na Japonskem. Dvodelni muzej, ki ga sestavljata prenovljen muzej Monozukuri in nova dvorana, bo obiskovalcem omogočil spoznati Epsonovo zgodovino in izdelke iz preteklosti. Zgodovinska dvorana se nahaja v prvotni upravni stavbi, katere gradnja je bila končana oktobra 1945. Ta nedavno obnovljena zgodovinska stavba je od danes odprta za javnost.

Epsonov predhodnik, podjetje Daiwa Kogyo, Ltd., je bilo ustanovljeno maja 1942. V naslednjih osmih desetletjih se je podjetje razvijalo, medtem ko je svojo DNK prenašalo kot inovator in proizvajalec. Izpopolnjevanje tehnologij mikroobdelave in natančne obdelave, ki jih je Epson razvil za ure, in njihova uporaba na drugih področjih je tisto, kar je spodbudilo rast podjetja.

Podjetje je prenovilo prvotno upravno stavbo iz obdobja ustanovitve in jo ponovno odprli kot zgodovinsko dvorano, v kateri se bodo obiskovalci lahko vrnili v čas in doživljali zgodovino in zgodbe izdelkov iz pretekle dobe. Eksponati v zgodovinski dvorani pokrivajo obdobje do sedemdesetih let prejšnjega stoletja, torej čas, v katerem je bila stavba dejansko v uporabi. Od tehnologije in veščin, ki segajo v mehanske ure, do prve kvarčne ure na svetu, do kompaktnega digitalnega tiskalnika EP-101, iz katerega izhaja blagovna znamka Epson, bodo obiskovalci dobili retrospektiven pogled na učinkovite, kompaktne in natančne tehnologije, ki jih je Epson razvil od svoje ustanovitve.

epson 2

Obiskovalci muzeja Epson Museum Suwa si lahko ogledajo tako muzej Monozukuri kot dvorano.

Hkrati je na ogled spletna stran, posvečena 80. obletnici, na sta predstavljeni filozofija in zgodovina podjetja od njegove ustanovitve: https://80th.epson.com/en

Epson je osem desetletij uspehov dosegel z nenehnim zasledovanjem ustvarjalnosti in izzivov. Podjetje je zavezano reševanju družbenih vprašanj in dela za doseganje trajnosti in obogatitev skupnosti.

epson 3

Profil muzeja Epson Museum Suwa

Ime objekta

Zgodovinska dvorana

Muzej Monozukuri

Glavne razstave

  • prizori proizvodnje izdelkov v času ustanovitve podjetja
  • napredek na področju mehanskih ur ter tehnologije in veščin, ki jih obdajajo
  • zgodba o razvoju kvarčne ure
  • razvoj kompaktnega digitalnega tiskalnika
  • linije izdelkov in tehnologije
  • uvod v prenovljeno vizijo podjetja Epson 25
  • Epsonovih pet področij inovacij
  • praktična izkušnja tiskanja

Lokacija

3-3-5 Owa, Suwa, Nagano, Japan

Odprto

od 18. maja 2022

global.epson.com
Okoljska vizija 2050 – eco.epson.com

ar©tur 2021