IRT 3000

vsebina

V LTH Castings vajeništvo zaključila 3. generacija dijakov

23.06.2022

Dijake LTH Castings tudi štipendira, obenem pa v podjetju lahko opravljajo prakso in se zaposlijo. V septembru 2022 s šolanjem prične že 6. generacija. Na voljo je še nekaj mest za tiste, ki jih to delo zanima.

01-LTH Castings - vajenci zaključek junij 2022

V učnem centru LTH Castings na Trati je letošnje šolsko leto vajeništvo zaključila 3. generacija vajencev. Vse tri trenutno aktivne generacije so se v LTH Castings ob tej priložnosti v sproščenem vzdušju srečale med seboj in s svojimi mentorji, ob tem pa so simbolno zaprli vrata učilnice in se odpravili na zaslužene počitnice. LTH Castings je bil med prvimi podjetju v Sloveniji, ki se je vključili v program vajeništva in ves čas ostaja delodajalec z največjim številom vajencev.

Za šolsko leto 2022/2023 je razpisanih novih 10 vajeniških učnih mest za poklica oblikovalec kovin-orodjar, 5 od teh je še na voljo. LTH Castings dijake in študente podpira tudi s štipendijami, trenutno imajo več kot 80 štipendistov, objavljen pa je tudi razpis za štipendije za prihodnje šolsko leto. Dijaki in študenti, ki jih LTH Castings štipendira, v podjetju opravljajo šolsko prakso, počitniško delo, po zaključenem šolanju jih čaka tudi zaposlitev.

02-LTH Castings - vajenci zaključek junij 2022

Za dijake, ki obiskujejo programa oblikovalec kovin-orodjar, so v LTH Castings na Trati pri Škofji Loki pred nekaj leti zgradili sodoben učni center. V njem se skozi vajeniške programe izobražujejo v naprednem podjetniškem okolju in pod vodstvom mentorjev – strokovnjakov LTH Castings, ki imajo poleg teoretičnega znanja tudi veliko izkušenj iz prakse. Znanje pridobivajo v temu posebej namenjeni učilnici, na sodobnih strojih in drugih delovnih pripomočkih.  

V LTH Castings sodelovanju z mladimi dajejo velik poudarek, saj se proizvodnja tehnološko zelo razvija, prihodnji orodjarji, strojni tehniki in inženirji pa morajo biti opremljeni s številnimi sodobnimi znanji. V učni center za vajence so v LTH Castings v preteklih letih vložili že več kot 100.000 evrov. Nahaja se v zgradbi nove orodjarne in razvojnega centra LTH Castings na Trati, ki predstavlja središče orodjarskega znanja ter sodi med najsodobnejše v Evropi. V njem uporabljajo npr. stroje za 3D tiskanje kovin, napredne sisteme za tridimenzionalne meritve na podlagi primerjave realnih modelov in drugo orodjarsko tehnologijo (CT rentgen, optični sistemi, ATOS). Poleg tega je v prostorih na Trati tudi oddelek mehanske obdelave zahtevnih izdelkov, ki dopolnjuje oddelek iz Škofje Loke.

03-LTH Castings - vajenci zaključek junij 2022

Praksa in vajeništvo v LTH Castings dijakom zagotavlja zanimive izzive pri delu ter nove možnosti za razvoj kariere. Od blizu spoznavajo delovne procese ter se srečujejo z delom na področju izdelave sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, kot so motorni deli, deli menjalnikov, komponente za zavorne sisteme itd., kjer je LTH Castings razvojni dobavitelj najuglednejšim svetovnim avtomobilskim proizvajalcem, kot so Mercedes - Benz in BMW.

Vir: www.lthcastings.com

ar©tur 2021