IRT 3000

vsebina

Konzolni regali za težka bremena za podjetje Reifenhäuser Reiloy

14.07.2022

Podjetje Reifenhäuser Reiloy, specialist za visoko odporne cilindre in vijake za postopke ekstrudiranja in brizganja, je prejšnje zunanje skladiščenje surovin in končnih izdelkov prestavilo v novo skladišče v tovarni. Danes so sestavni deli, težki do 8 ton in dolgi do 10 metrov, shranjeni v petih konzolnih regalih za težka bremena OHRA. Močno mrežasto dno na regalnih konzolah omogoča prilagodljivo in materialu prijazno shranjevanje na paletah. To pomeni, da imata oddelka proizvodnje in odpreme zdaj neposreden in hitrejši dostop do blaga na zalogi, postopki skladiščenja in prevzema pa se odvijejo 24 ur prej kot doslej. Poleg tega podjetje Reifenhäuser Reiloy prihrani stroške zunanjega skladiščenja.

OHRA_05_2022_Reifenhäuser ReiloyFoto: OHRA Regalanlagen GmbH

Podjetje Reifenhäuser Reiloy, specialist za visoko odporne cilindre in vijake za postopke ekstrudiranja in brizganja, je surovine in končne izdelke, ki so bili prej shranjeni zunaj, z zgraditvijo novega proizvodnega in odpremnega skladišča vrnilo v lastno tovarno. Za shranjevanje sestavnih delov, težkih do 8 ton in dolgih do 10 metrov, je podjetje namestilo pet konzolnih regalov za težka bremena OHRA. S tem je podjetju Reifenhäuser Reiloy uspelo precej skrajšati čas za postopke skladiščenja in pridobivanja iz skladišča ter v celoti prihraniti stroške zunanjega skladiščenja.

Zmanjšajte stroške skladiščenja in pospešite dostop

Prejšnje skladiščenje potrebnih surovin in končnih izdelkov pri zunanjem izvajalcu logističnih storitev je povzročalo visoke stroške. predvsem pa pri tej rešitvi ni bilo neposrednega dostopa do blaga. Samo da je zahtevano blago iz zunanjega skladišča bilo pripravljeno v tovarni, je trajalo približno 24 ur. Podjetje se je zato odločilo, da želi imeti znova neposreden dostop do blaga z lastnim skladiščem.

Zasnovano za velike obremenitve

Podjetje Reifenhäuser Reiloy je opremilo 1200 kvadratnih metrov veliko skladišče z regali podjetja OHRA,enega vodilnih na trgu skladiščne tehnike za težka bremena v Evropi. Robustni konzolni in paletni regali iz vroče valjanih jeklenih profilov združujejo visoko nosilnost z ozko zasnovo, ki prihrani prostor. V skladišču podjetja Reifenhäuser Reiloy je podjetje OHRA namestilo pet regalov dolžine od 20 do 30 metrov, od katerih ima vsak sedem skladiščnih ravni. Vsako od več kot 5,5 metra visokih stojal je zasnovano za skupno obremenitev 15.600 kilogramov, vsaka od 800 milimetrov dolgih regalnih konzol pa lahko nosi do 1300 kilogramov. Regalne konzole so prilagodljivo pritrjene in jih je mogoče brez orodja kadar koli brezstopenjsko nastaviti in tako prilagoditi različnim višinam shranjenega blaga. Da bi preprečili poškodbe cilindrov in vijakov med skladiščenjem in prevozom, jih podjetje Reifenhäuser Reiloy shranjuje na paletah. Zato je podjetje OHRA skladiščne ravni opremilo z mrežastim dnom. Vsaka od teh ravni je lahko obremenjena s 1600 kilogrami na kvadratni meter. Tako lahko tudi najtežje sestavne dele prilagodljivo shranite v regale. Police regalov se upravljajo s stranskim viličarjem na način, ki prihrani prostor – vodilne tirnice, pritrjene na noge regalov, varno »usmerjajo« viličar skozi hodnike.

Čas pretoka blaga se precej skrajša

Z novim sistemom skladiščenja lahko podjetje Reifenhäuser Reiloy zdaj v celoti prihrani stroške za zunanje skladiščenje. Postopki skladiščenja in pridobivanja iz skladišča so v povprečju krajši tudi za 24 ur, oddelka proizvodnje in odpreme pa imata zdaj dostop do shranjenih izdelkov v kratkem času. Poleg tega se v celoti izognemo škodi zaradi vremena, ki se je v preteklosti redno pojavljala. »V primerjavi s prejšnjimi oddanimi naročili nas je celoten paket podjetja OHRA popolnoma prepričal,« zaključuje Thomas Huhn, operativni vodja podjetja Reifenhäuser Reiloy. »Ta projekt je kot referenčni projekt dosegel velik ugled v Skupini Reifenhäuser in je podjetju OHRA prinesel tudi nadaljnja naročila.«

Dodatne informacije:
OHRA Regalanlagen GmbH
https://www.ohra.si/

ar©tur 2021