IRT 3000

vsebina

Pfeiffer Vacuum predstavlja novo večstopenjsko Rootsovo črpalko ACP 90

21.09.2022

• Za aplikacije brez olja in delcev
• Odporna na lahko korozivne pline
• Velika kapaciteta črpanja kondenzacijskih plinov

Podjetje Pfeiffer Vacuum, eden izmed vodilnih svetovnih dobaviteljev vakuumske tehnologije, predstavlja svojo novo večstopenjsko Rootsovo črpalko ACP 90, ki je zasnovana za aplikacije brez olja in delcev v območju tlakov od atmosferskega tlaka pa vse do 3x10-2 hPa. Te vakuumske črpalke dosegajo zahteve po zagotavljanju čistega in suhega vakuuma, kot na primer pri sušenju, sterilizaciji, nanašanju prevlek ter na področju razvoja in raziskav ter polprevodniške industrije.

multi-stage-roots-pump-acp-90

Nova večstopenjska Rootsova črpalka ACP 90 proizvajalca Pfeiffer Vacuum. Vir: Pfeiffer Vacuum

Te vakuumske črpalke s svojo edinstveno zasnovo so zelo robustne in prenesejo pogosto vklapljanje, medtem ko uporabljeni materiali zagotavljajo večjo odpornost na lahko korozivne pline. Vakuumska črpalka ACP 90 je zelo primerna za črpanje velikih količin kondenzacijskih plinov, kot na primer pri aplikacijah sušenja, v zelo vlažnih okoljih ali pri črpanju velikih izolacijskih volumnov.

V podjetju Pfeiffer Vacuum so še posebej ponosni na vgrajen pametni nadzor, ki omogoča visoke hitrosti vakuumiranja pri visokih tlakih, kar je zelo pomembno pri vakuumiranju velikih volumnov, razlaga Jean-Philippe Briton, produktni vodja pri podjetju Pfeiffer Vacuum, ki dodaja, da vakuumska črpalka ACP 90 s svojo zelo majhno porabo električne energije, ki pri atmosferskem tlaku znaša 2 kW, predstavlja energijsko učinkovito rešitev za take aplikacije. Poleg tega pa črpalka ACP 90 proizvajalca Pfeiffer Vacuum dosega zahteve standardov CE in UL/CSA.

Več informacij na: www.pfeiffer-vacuum.com

 

ar©tur 2021