IRT 3000

vsebina

Stičišče znanosti in gospodarstva tudi letos na MOS

02.06.2023

Stičišče znanosti in gospodarstva je projekt Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, ki se vsako leto uspešno predstavlja septembra na mednarodnem sejmu MOS v Celju. Namenjen je predstavitvi visokotehnoloških inovacij, novih tehnologij in primerov dobre prakse sodelovanja znanosti in gospodarstva. Na razstavnem prostoru “Stičiščem znanosti in gospodarstva” sodeluje tudi strokovna revija IRT3000 in portal Finance - “Tovarna leta”.

Stičišče Z&G

Med 13. in 17. septembrom, ko se bo letos odvijal MOS, bodo v okviru »Stičišča znanosti in gospodarstva« dosežke predstavili inštituti, fakultete, univerze in visokotehnološka podjetja. Fokus inovacij je usmerjen na področja elektronike, mehatronike, avtomatike, robotike, energetike, bionike, IKT, nanotehnologij, biotehnologij, vesoljskih tehnologij in drugih področij. Poudarek je tudi na digitalizaciji, industriji 4.0 in prihajajoči novi industrijski paradigmi.

Stičišče znanosti in gospodarstva že od leta 2016 uspešno  vodi Janez Škrlec, bivši član Sveta za znanost in tehnologijo RS. Cilj sejemske predstavitve je pospešiti razvoj visokotehnoloških inovacij in k sodelovanju pritegnit tudi mlade raziskovalce. V okviru celovite predstavitve bodo predstavljeni tudi novi poklici in perspektivni izobraževalni programi. Preliminarni napovednik dogodka pa pomeni tudi povabilo k še večjemu sodelovanju med znanostjo in gospodarstvom.

 Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije | GOV.SI

ar©tur 2021