IRT 3000

vsebina

Kdo je slovenski finalist Siemens Media Award 2023?

01.06.2023

Petra Prešeren (TV Slovenija) je slovenska finalistka natečaja Siemens Media Award 2023, ki je v tokratni izvedbi v ospredje postavil “tehnologijo z namenom”. Med 20-imi prijavljenimi prispevki je namreč natečajna komisija najbolje ocenila prispevek Roboti v rehabilitaciji, ki je bil predvajan na TV Slovenija v sklopu oddaje Ugriznimo znanost. Avtor(-ica) najboljšega prispevka iz sedmih sodelujočih držav bo znan(-a) 15. junija, ko bo na Dunaju potekal sprejem finalistov s slovesno razglasitvijo zmagovalca oz. zmagovalke.

Petra PrešerenFoto: Posnetek zaslona

»Novice sem izjemno vesela. Zmaga v slovenskem delu natečaja Siemens Media Award 2023 je priznanje ekipi, ki ustvarja oddajo Ugriznimo znanost. Brez dobre ekipe ni dobre oddaje. Ob tem pa sem še posebej zadovoljna, da smo z oddajo lahko predstavili, kako slovenski raziskovalci s svojim delom utirajo pot tehnologijam prihodnosti, ki izboljšujejo kakovost življenja«, je ob novici, da je postala slovenska finalistka Siemens Media Award 2023, povedala novinarka TV Slovenija Petra Prešeren.

Slovenski zmagovalni prispevek so določile ocene komisije v sestavi Peter Frankl (direktor in glavni urednik, Časnik Finance, d.o.o.), Marja Milič (odgovorna urednica digitalnega uredništva Bloomberg Adria za Slovenijo, odgovorna urednica Bloomberg Businessweek Adria ter ustvarjalka podkasta) ter Polona Wallas (vodja korporativnega komuniciranja, Siemens d.o.o.), ki sodelujejo tudi pri izboru končnega zmagovalnega prispevka iz vseh sedmih sodelujočih držav. Poleg Slovenije namreč v natečaju Siemens Media Award 2023 sodelujejo še Avstrija, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Slovaška in Srbija. Slovesna razglasitev končnega zmagovalca oz. zmagovalke bo 15. junija na Dunaju, ob tem pa si bodo imeli vsi finalisti možnost ogledati, kje se med drugim razvija in udejanja tehnologija z namenom.

Siemens že vrsto let nagrajuje avtorje kakovostnih vsebin o pomenu tehnologije v vsakdanjem življenju, z letošnjim natečajem pa je poleg novinarjev mednje vključil tudi druge ustvarjalce vsebin. Z nagrado želi spodbujati odlične vsebine na temo tehnologij in trajnostne prihodnosti, promovirati njihove ustvarjalce ter postaviti tehnološko odličnost in inovacije na višje mesto na družbeni agendi. Kot je dodala že regijska zmagovalka prvega Siemens CEE Press Award leta 2016 Nataša Koražija (Časnik Finance) pa je to tudi dobra priložnost za primerjavo, kako se takšnih tem lotevajo v drugih državah v regiji.

https://www.siemens.com/si/sl/

ar©tur 2021