IRT 3000

vsebina

V torek bodo znani najboljši tuji investitorji leta 2023

15.11.2023

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bosta letos že osemnajstič po vrsti podelila priznanja najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji. Na letošnjem dogodku bodo vrhunski strokovnjaki udeležencem predstavili svoje poglede na makroekonomske izzive in predstavili trende, ki bodo pomembni za podjetja v prihodnosti. Podelitev nagrad najboljšim tujim investitorjem bo v torek, 21. novembra 2023, ob 16. uri, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

FDI

Z nagradami za najboljše tuje investitorje – FDI Award Slovenia želi Slovenija prepoznati, nagraditi in ovrednotiti izjemne prispevke tujih investitorjev v slovenskem poslovnem okolju. Tuji investitorji igrajo pomembno vlogo tako pri ustvarjanju novih delovnih mest in dodane vrednosti, kot pri raziskavah in razvoju, novih tehnologijah ter regijskih oziroma mednarodnih širitvah.

Na letošnjem dogodku bodo vrhunski strokovnjaki delili svoje poglede na makroekonomske izzive in predstavili trende, ki bodo pomembni za podjetja v prihodnosti. V programu se bosta glavnemu govorcu red. prof. dr. Mojmirju Mraku, profesorju za področje mednarodnih financ in ekonomskih politik EU na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pridružila tudi Tanja Fajon, ministrica za zunanje in evropske zadeve in Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport.

Lani sta nagrado FDI Award Slovenia 2022 prejeli dve podjetji: Intersocks, d. o. o. iz Kočevja v kategoriji ustvarjalno (Creative) in Plume Design, d. o. o. iz Ljubljane v kategoriji pametno (Smart).

FDI

www.spiritslovenia.si

ar©tur 2021