IRT 3000

vsebina

UV-kamere razkrivajo skrito

05.06.2024

Z Baslerjevimi ultravijoličnimi kamerami lahko vidite tisto, česar s prostim očesom ne morete. Z visokokakovostno ace 2 X UV-kamero v različnih aplikacijah natančno preglejte fotovoltaične panele, silicijeve rezine in zapletene strukture ali pa sortirajte odpadke in preverite varnostne parametre.

Odlična zmogljivost ob sprejemljivih stroških

Baslerjeve UV-kamere so del preizkušene serije ace 2 kamer z integriranimi inovativnimi Sony senzorji IMX487 Pregius S UV. S to tehnološko napredno kamero lahko sedaj zaznate valovne dolžine od 200 nm do 400 nm in tako zajamete vidni in nevidni del svetlobnega spektra.

Kamere ace 2 X UV vas bodo navdušile s svojimi edinstvenimi funkcijami Beyond, ki občutno izboljšajo zmogljivost in znižajo stroške delovanja sistemov vision. Omogočajo visoko prilagodljivost različnim analizam in natančno prepoznavo podrobnosti v širokem naboru aplikacij.

Tipteh_UV kamere Basler

Prednosti kamere ace 2 X UV

 • UV-spekter; zajem slik v vidnem in nevidnem (200–400 nm) svetlobnem spektru.
 • Visoka občutljivost; vgrajen senzor Sony IMX487 Pregius S UV z ločljivostjo 8,1 MP, globalni zaklep in osvetlitev iz hrbtne strani.
 • Kompaktnost; majhno ohišje s preizkušenim tlorisom 29 mm x 29 mm.
 • Standardni vmesniki; na voljo so vmesniki USB 3.0, GigE in 5GigE za hiter prenos podatkov na industrijske računalnike ali vgrajene sisteme.
 • Vgrajena funkcija SLP; enostavno povezovanje in nadzor različnih virov svetlobe prek Baslerjevega krmilnika SLP.
 • Širok nabor skladnih UV-komponent.
 • Ugodno razmerje med ceno in zmogljivostjo.
 • Priznani zanesljivost in trpežnost izdelkov Basler s 3-letno garancijo.

Uporabite UV-kamere v različnih aplikacijah

Podobno kot pri kratkovalovnem infrardečem (SWIR) svetlobnem spektru se tudi v območju ultravijoličnega (UV) svetlobnega spektra optične lastnosti materialov razlikujejo od tistih v vidnem svetlobnem spektru. Ace 2 X UV-kamere so s svojo UV-tehnologijo še posebej primerne za specializirane aplikacije:

 • Pregled silikonskih rezin; UV-kamere omogočajo učinkovit pregled materiala za čipe tudi zunaj območja prostim očem vidnega, vključno s pregledom površine. Z visoko optično ločljivostjo zagotavljajo uspešno odkrivanje najmanjših površinskih napak v kratkovalovnem UV-območju.
 • Sortiranje materiala; različni materiali, npr. steklo in plastika (PVC, PET, PMMA in PC), različno prepuščajo UV-svetlobo. To omogoča njihovo medsebojno razlikovanje na podlagi optičnih lastnosti s pomočjo UV-kamer in olajša sortiranje v postopku reciklaže.
 • Preverjanje varnostnih parametrov; UV-kamere so nepogrešljive pri varnostni identifikaciji napak ali ponaredkov med proizvodnjo in nadzorom bankovcev ter osebnih dokumentov. Poleg tega te kamere omogočajo pregled posebnih tiskarskih barv znotraj UV-spektra.
 • Pregled sončnih sistemov; odkrivanje prask ali razpok na površini sončnih panelov je ključno že v začetni fazi proizvodnje. UV-kamere olajšajo avtomatizacijo proizvodnih procesov in kontrole kakovosti ter omogočajo celovito testiranje vse od posameznih silicijevih blokov do celotnih fotovoltaičnih celic.

Tipteh_UV kamere Basler 2

URL novice: https://tipteh.com/si/strojni-vid/industrijske-kamere/uv-kamere-basler-razkrijejo-ocem-skrito/ 

Več informacij: www.tipteh.com/si

ar©tur 2021