IRT 3000

vsebina

Pametni pnevmatski zaskočni sornik

27.07.2022

Elesa+Ganter svoji ponudbi zaskočnih sornikov dodaja tehnično poslastico. Najnovejši tip GN 817.7 je pnevmatsko upravljan in ga je po zaslugi najsodobnejše tehnologije senzorjev mogoče brezhibno vključiti v avtomatizirane procese.

Elesa Ganter

Pravzaprav ni različice zaskočnih sornikov, ki je pri Elesa+Ganter ne bi imeli v svoji ponudbi. Pa vendar razvojni ekipi vedno znova uspe vključiti nove funkcionalnosti, ki hkrati odpirajo nove možnosti uporabe.

Najnovejša stopnja razvoja zaskočnih sornikov deluje pnevmatsko – hkrati pa komponenta zaznava tudi oba končna položaja z enim samim senzorjem. Zaradi tega je GN 817.7 logična izboljšava ročno upravljanega zaskočnega sornika GN 817.6. Mogoče ga je uporabljati tudi na nedostopnih mestih in vključiti v avtomatizirane procese. Zanimivost: GN 817.7 lahko nadomesti GN 817.6 brez sprememb dimenzioniranja ali obdelave signala.

Določanje položaja pri GN 817.7 ponovno temelji na preizkušeni magnetni tehnologiji, vendar s pomembnimi inovacijami. Kot prvo sta oba končna položaja zdaj zabeležena, kot drugo pa ju je mogoče nadzirati posamezno. Priključitev senzorja poteka bodisi neposredno na lokaciji z uporabo majhnega krmilnega elementa na senzorju, podprtem s kablom in pritrjenim s sponko, ki vključuje tudi diode LED za vizualno povratno informacijo. Ali pa uporabite IO Link, ki je priročno in varno na voljo prek krmiljenja sistema. Zaradi tega standardiziranega vmesnika se ne skrajša zgolj čas priključevanja senzorjev, temveč jih je mogoče v primeru poškodbe tudi takoj zamenjati, kar močno skrajša čas izpada.

Elektro signali, ki se prenašajo med delovanjem, ko so doseženi ustrezni končni položaji, se prek 4-polnega kabelskega priključka M8 neposredno prenašajo v krmilnik sistema.

GN 817.7 je izdelan iz robustnega plemenitega jekla, ponuja pa štiri premere sornikov in tri funkcije. Oblika D je dvojno delujoča, tj. sornik se zaskoči in sprosti pnevmatsko. Oblika A deluje enojno, zaskočni sornik se zaradi pnevmatskega tlaka iztisne, pri obliki E pa se sornik potisne noter. Pomembno: Vzmetni sornik se vedno samostojno premakne nazaj v začetni položaj, na primer v primeru padca tlaka.

Zaskočni sornik deluje pri tlakih med 4 in 6 bari, senzor, skladen z IP 67, pa deluje pri enosmernih napetostih med 12 in 30 V.

Več informacij je na voljo na: elesa-ganter.si

ar©tur 2021