IRT 3000

vsebina

V mesecu aprilu vabljeni v Ankaran na jubilejno 30. Strokovno srečanje Sekcije kovinarjev in Strokovno srečanje plastičarjev pri OZS !

04.03.2022

Po kar dvoletnem premoru, ko so bila druženja v fizični obliki onemogočena zaradi epidemije korona virusa, vas tokrat vabimo, da se po dolgem času ponovno srečamo in družimo. Petek in soboto, 1. in 2. aprila 2022, bo v Ankaranu, v pomladno obarvanem resortu Adrija, v ambijentu Hotela Convent in čisto novega kongresnega centra, potekalo sicer dolga leta tradicionalno, tokrat pa celo jubilejno, dvo dnevno, 30. Strokovno srečanje kovinarjev in Strokovno srečanje plastičarjev.

Logotip_polozen

S ciljem, da bo možnost dodatnega povezovanja oz. mreženja članov še večja, razstavljavci in sponzorjji pa s svojimi storitvami in produkti predstavljeni širšemu naboru podjetij naših članov, katerih dejavnost je bodisi kovinarska, plastičarska ali dopolnjujoča kakor pri kovinoplastikih, bosta dogodka tih dveh strokovnih sekcij potekala združeno. V luči uspešnega sodelovanja sekciji tako pripravljata še bolj pester program s poudarkom na kakovostnih in aktualnih strokovnih in splošno podjetniških vsebinah, izobraževanju, prijetnemu druženju in mreženju pa bo dodana tudi slavnostna nota, s katero bomo obeležili visok, 30. jubilej dogodka. Sekcija je namreč lahko upravičeno ponosna na svojo dolgoletno tradicijo, da se člani vsakoletno srečajo, izmenjajo poglede na aktualno poslovno okolje, primerjajo svoje izkušnje in se poleg sproščenega, neformalnega druženja tudi kakovostno izobražujejo. Ker naša strokovna srečanja vsa leta sooblikujejo najboljši predavatelji, se organizatorja, Sekcija kovinarjev pri OZS in Sekcija plastičarjev pri OZS lahko pohvalita z lepim številom udeležencev. Vsako letos se jih zbere okrog sto, zato podobno, če ne še večje število, pričakujemo tudi letos.

Strokovno srečanje, se bo pričelo na prvoaprilsko jutro, v dvorani novega kongresnega centra, ko bo, kot je bila že dosedanja praksa, pozornost namenjena predvsem splošnim podjetniškim temam, aktualnim tako za plastičarje kakor tudi za kovinarje, pa tudi za njihove spremljevalke. Udeležencem bodo tako predstavljene novosti na področju davčne zakonodaje, pa tudi aktualne informacije in novosti na področju varnosti pri delu in požarne varnosti ter odpadkih. Prisotni pa bodo prejeli tudi informacije kako do ugodnih virov financiranja in nepovratnih sredstev pri naložbah.

28 Strokovno srecanje Sekcije kovinarjev pri OZS 2018 (39)28 Strokovno srecanje Sekcije kovinarjev pri OZS 2018 (39)

Bogat program prijetnega, sproščujočega in neformalnega druženja bo organiziran tudi v popoldanskem času, ko si bomo ogledali vinsko klet in degustirali vina na Vinogradniški kmetiji Rodica, v znamenju z glasbe, plesa in zabave pa bo potekala tudi večerja, kjer bomo 30. letnico dogodka obeležili s posebnim presenečenjem.

Sobotna strokovna predavanja bodo za stroki kovinarstva in plastičarstva potekala vzporedno, na isti lokaciji kongresnega centra, le v dveh ločenih dvoranah Maestral, zato bodo tudi ta dan udeleženci lahko navezovali stike in izmenjevati potrebne informacije tako z razstavljavci in sponzorji, ki se bodo predstavljali v predverju, kakor tudi med seboj.

Kovinarji bodo med drugimi temami poslušali predavanje o eloksaciji aluminija in zlitin, se seznanili o določilih CPR, ZGPro in GZ-1 za lastnosti in skladnost kovinskih oz. plastičnih  proizvodov, kjer bo poudarek na  obstoječi praksi in novostih, ponovno pa se bomo dotaknili tudi teme maziv in priporočil za prakso.  Sledila bosta še dva predavanja in predstavitev novosti v kovinarskih dejavnostih naših sponzorjev.

Plastičarji bodo tokrat spregovorili o potrebah, idejah in inteligentni ponovni uporabi materialov, ki so pogoj za uspeh, reciklatih in konstruiranju plastičnih izdelkov. Dotaknili se bomo tudi teme obarvanja bio razgradljivih materialov na način, da jim bio razgradljivost ne ugasne.

Tudi na tem dogodku seveda ne bomo pozabili na spremljevalke. »Lady« program, bo potekal v sobotnih dopoldanskih urah. Lea Pisani, strokovnjakinja za kulturo oblačenja bo v prijetnem, sproščenem vzdušju podala napotke kako nakupovati na spletu -  kako poiskati za nas najbolj ustrezno znamko in spletne strani, narediti plan, izbrati primerne kroje, velikostne številke, barve, materiali, kako poiskati popuste.

Dvodnevno srečanje bomo zaključili v duhu napotkov, ki bodo v tam obdobju dobrodošla tako v privatnem, kakor tudi v poslovnem okolju. S Sašo Einsiedler bomo odkrili skrivnost, kako ostati »kul« v teh posebnih časih in se prepustili tehniki sproščanja, ki bo delovala »za« nas, ne »proti« nam.

DSC_0013

Podroben program dvodnevnega dogodka, navodila za prijavo in vse dodatne informacije boste člani sekcij kovinarjev in plastičarjev prejemali po e-pošti, za vse ostale udeležence, ki bi se želeli pridružiti srečanju, pa bodo informacije objavljene tudi na spletni strani sekcij kovinarjev in plastičarjev pri OZS, (zavihek »Aktualno«).

Vljudno vabljeni, da si že sedaj rezervirate čas in se 1. in 2. aprila udeležite dogodka. Vzdrževanje že spletenih poslovnih, kot tudi osebnih vezi in navezovanje novih stikov bo s pomladnim vzdušjem ter atmosfero morja in sonca zagotovo obrodilo kakšno novo poslovno pot, predvsem pa ponovno vrnilo utrip poslovnega in družabnega življenja v tirnice, ki smo jih zadnji dve leti še kako pogrešali.

Prijazno vabljeni pa tudi k morebitnemu sponzorstvu ali oglaševanju. Veseli bomo vašega doprinosa pa tudi predstavitve vaših storitev in izdelkov, ki bo potekala v predprostoru kongresnega centra.

Več o dogodku, prijavi na dogodek (do najkasneje 21.03.2022),  pogojih in oblikah sponzorstva ter rezervaciji nočitev (do 21.03.2022) najdete na spletni strani: https://www.ozs.si/sekcija-kovinarjev, kjer je objavljen tudi program srečanja. (PROGRAM.docx)

Eventualna vprašanja pa lahko naslovite tudi na sekretarko sekcij Valentino Melkić (telefon: 01 58 30 541, e-mail: valentina.melkic@ozs.si)

ar©tur 2021